Η κοινωνική διάσταση της νόσου του AIDS : Ένα σεμινάριο βασισμένο στις θεωρίες και τεχνικές των Mezirow, Freire και Perkins

Part of : Εκπαίδευση ενηλίκων ; No.17, 2009, pages 3-9

Issue:
Pages:
3-9
Section Title:
Άρθρα-Μελέτες-Έρευνες
Author:
Abstract:
Στο άρθρο που ακολουθεί, παρουσιάζεται η πορεία διδασκαλίας που εφαρμόστηκε σε σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και είχε ως στόχο να διερευνήσει «την κοινωνική διάσταση της νόσου του AIDS». Στη συγκεκριμένη διδασκαλία έγινε προσπάθεια να εφαρμοστούν συνδυαστικά οι θεωρίες των Mezirow και Freire,ενώ για την επεξεργασία των φωτογραφιών που χρησιμοποιήθηκαν επελέγη η τεχνική της ορατής σκέψης του Perkins. Στην αρχή της καταγραφής γίνεται αναφορά στα βασικά σημεία των παραπάνω θεωριών, καθώς και στο λόγο για τον οποίο αυτές επελέγησαν. Ακολουθεί παρουσίαση των στόχων της διδασκαλίας και γίνεται αναλυτική περιγραφή των σταδίων της, με την παράθεση σχολίων και αντιδράσεων των συμμετεχόντων. Το άρθρο κλείνει με τα συμπεράσματα και τους προβληματισμούς της εκπαιδεύτριας επί της διαδικασίας.
Subject:
Subject (LC):
Keywords:
Κοινωνική διάσταση του AIDS
Notes:
Η Μαρία Καγιαβή είναι εκπαιδευτικός σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και υποψήφια διδάκτορας Εκπαίδευσης Ενηλίκων., Το άρθρο περιέχει πίνακες.